orthomoleculair therapeut Marijntje Antonis Amsterdam. Praktijk balans-balans Amsterdam.

Mijn naam is Marijntje Antonis en ben werkzaam als :

Orthomoleculair epigenetisch therapeut

BrainQ therapeut

Darmflora-therapeut

Energetisch behandelaar

Trauma heler / shamanic coach

Full mesa carrier inca sjamanisme

Trainer

Graag ga ik samen met jou op zoek naar waar jouw lichaam vastloopt en samen op weg naar een betere gezondheid.

Ik heb een praktijk waar ik op natuurlijke wijze de gezondheid verbeter. Ik kijk en test (via toegepaste kinesiologie) welke voeding voor jouw lichaam versterkend of verzwakkend is. Of er tekorten zijn aan vitamines, mineralen, hormonen en welke voeding en/of supplementen hierbij kunnen helpen.

 

Leefstijlgeneeskunde

Wordt momenteel veel besproken in de media. Eindelijk dringt het (regulier) door dat jouw levensstijl (wat je eet, hoeveel stress je hebt, of je voldoende beweegt) enorm veel invloed heeft op (het voorkomen van) eventuele ziekten. Dat is waar ik als orthomoleculair epigentisch therapeut mee werk/ naar kijk. Deze omgevingsfactoren hebben invloed op de expressie van genen. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaat ziekten en kanker.

Opleidingen

In 2022 volgde ik bij Exendo opleidingen de masterclass ECS - endocannabinoïde systeem

In 2019 startte ik het medicine wheel ( 2 jarig traject) tot full mesa carrier inca sjamanisme bij BUR Health

Dit was een intensief, life changing traject waar ik krachtige tools leerde om stress en trauma te transformeren (welke oorzaak kunnen zijn van ziekten)

In 2018 volgde ik orthomoleculair therapeut jaar 3 bij het OPFG (opledingsinstituur voor preventieve en functionele geneeskunde)

In 2017 heb ik Medische Basiskennis succesvol afgerond.

In 2016 heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut(OET) bij Ortho Health Foundation succesvol afgerond.

In 2015 heb ik BrainQ opleidinggevolgd bij Exendo en met succes level 1 afgerond.

Als Brain Q therapeutadviseer, test en behandel ik kinderen en volwassenen met psychische en lichamelijke klachten die voortkomen uit epigenetische problematiek, waaronder: burn-out, chronische vermoeidheid, CVS, PTSS, bijnieruitputting, depressie, ADD, ADHD, ASS (Autisme Spectrum Stoornissen), dysforie, hechtingsproblemen, middelen- en gedragsverslavingen, slaapproblemen, stressproblemen, moeite met het loslaten van nare ervaringen, trauma’s en angsten.

Een nieuwe visie/ wijze om de expressie van je genen te beïnvloeden d.m.v. voeding, leefstijl, suppletie (nutritionele-interactieve voedingssupplementen.

Ik pas deze inzichten toe in mijn praktijk met zeer mooie resultaten!

In 2015 volgde ik Therapeutische Microbiologie  

Dit is een opleiding voor (para)medici die zich willen verdiepen in de microbiologische en immunologische processen van het intestinale systeem. Kortom : alles over de darmen.

En zoals een oud Duits gezegde: alle ziekte huist in de darm. Veel ziekten vinden hun oorzaak in een verstoorde darmflora.

Denk aan: allergieën, vermoeidheid, eczeem, reuma, brain-fog (mist in hoofd), depressie, ASS etc.

Deze ziektebeelden kunnen allemaal gelinkt worden aan een verstoorde darmflora. Wat kan er allemaal de darmflora verstoren? Denk aan toxines, antbioticagebruik, bacteriën, gisten, schimmels, virulente factoren en parasieten. Deze pathogenen hebben allemaal voedingstoffen nodig en voeden zich dus met vitamines en mineralen zodat jij een tekort hebt en klachten ontwikkeld. Ze kunnen ook toxines (gifstoffen) produceren en deze belasten je lever en zodoende kan je moe worden.

Inhoud:

De darm is het belangrijkste immunologische en emotionele orgaan. Storingen in dit ecosysteem hebben als gevolg dat chronische klachten van een grote bandbreedte kunnen ontstaan. In vele gevallen zijn het klachten die niet op darmgerelateerde klachten duiden, zoals chronische vermoeidheid, tropische ziektes, allergieën, psychische- en hormonale disfuncties. Een verdere uitdaging in de praktijk zijn de steeds vaker voorkomende chronische darmaandoeningen. zoals het ‘intestinal bowel syndrom', ook wel ‘prikkelbare darm' genoemd. Inzicht verkrijgen in de microbiële, immunologische en chemische processen is noodzakelijk om aldeze chronische aandoeningen beter te kunnen behandelen.

De belangrijkste microbiële, immunologische en chemische processen worden besproken. Daarnaast worden diagnostische en therapeutische oplossingen gegeven. Thema's: microbiële darmstructuur, dysbiosen, hyperpermeabele darm, IBS, darmontstekingen, diagnostiek, therapie. Deze cursus is voor (para)medici die zich willen verdiepen in de microbiologische en immunologische processen van het intestinale systeem.

In 2006 heb ik touch for health 1 t/m 4 gevolgd ( toegepaste kinesiologie) Ik ben sindsdien blijven oefenen met spiertesten en heb een eigen manier gevonden om dit toe te passen. Ik werk met toegepaste kinesiologie met een twist. Tevens geef ik workshops spiertesten (icm basis balans).

 

if you think the persuit of good health is expensive and time consuming, try illness