balans-balans

 
Praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde
& trauma heling

 

Behandeling

Vooraf stuur ik een anamneselijst ( intake-vragenlijst) Tijdens de behandeling bespreek ik uitgebreid de intakelijst met de client. Al deze informatie geeft mij een compleet beeld van jou en jouw klachten. Zo is het van belang te weten wat je eet, hoe je slaapt, hoe je ontlasting is, hoeveel stress je hebt en hoe je reageert op bepaalde voeding of supplementen/ medicatie. Deze informatie vormt aanknopingspunten voor het verbeteren van jouw gezondheid. Ik combineer : orthomoleculair, BrainQ, epigenetica, darm met energetische behandeling.

 

Tijdens het energetische deel lig je op een massagetafel met je kleding aan en check ik de basis balans en geef waar nodig energie. Verder test ik via toegepaste kinesiologie (met een twist) of er tekorten zijn. Dit kan naast de standaard intake methode inzicht geven waar jij vastloopt. Deze resultaten zijn een aanvulling op de intake lijst die jij vooraf ingevuld.  De combinatie van deze twee geeft mij meer inzichten en obv hiervan stel ik een behandelplan op maat op. Dit behandelplan/ advies krijg je per mail toegestuurd.

 

Ik plaats de client en zijn/haar klachten in zijn/haar omgeving (epigenetica).  Achterhaal welke biochemische processen niet goed lopen en welke co-factoren daar bij horen. zoek dus naar de oorzaak ipv symptoombestrijding.

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ( ADH)

Mens en dier hebben circa vijftig mineralen nodig. Als de akkers die mineralen niet bevatten, zitten ze ook niet in het voedsel dat van die akkers afkomt. Magnesium, chroom, stikstof, fosfor, kalium welke allemaal belangrijk zijn voor een goede gezondheid ontbreken meer in onze voedselketen dan de meeste vitaminen. Daarom komen er ook steeds meer ziekten voor die worden veroorzaakt door tekorten aan mineralen. De meeste Amerikanen hebben een chronisch gebrek aan chroom, magnesium en mangaan - vooral tienermeisjes en oudere mensen.

 

Uit een onderzoek naar het dieet van veganisten - vegetariërs die alleen plantaardig eten - bleek dat hun voeding ruim meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van de meeste vitaminen bevatte. Maar die voeding bevatte bijvoorbeeld slechts 96 procent van de ADH voor zink, en slechts 46 procent van de toch al lage ADH voor selenium. Zelfs grote hoeveelheden plantaardige voedsel zijn dus niet genoeg om bepaalde ziekten als gevolg van mineralentekorten te voorkomen. Een lage seleniumconcentratie kan bijv een risicofactor vormen voor kanker en hartaanvallen en kan (mede)oorzaak zijn voor een verstoorde werking van de schildklier

 

 

stress pleegt roofbouw op  vitamines & mineralen

Vitaminen, eiwitten & aminozuren hebben mineralen nodig om hun taken te vervullen

 

if you think the persuit of good health is expensive and time consuming, try illness